Симеонов: Управляващите печелят и при високи, и при ниски нива на коронавирус

Пресищането с медицинска информация води до контраефект, смята той
Обновена: 17 фев 2021 09:05 | 17 фев 2021 08:58, Анисия Иванова
142
Симеонов: Управляващите печелят и при високи, и при ниски нива на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект. Това заяви политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“. Присъствието в медиите от сутрин до вечер на медицинските власти, санитарните власти, медицински статистици, математици или просто хора, които са много уплашени от вируса, води до контраефект, коментира той пред БНР.

Според него час по-скоро трябва да се разсее усещането за политическо кампаниране през коронавируса.

Още по темата

„Пресищането води до обратния ефект. Обратният ефект е абсолютен обществен ступор. Може да погледнете всеки един опит за публикация в социалните медии на тази тема – той среща по дефиниция решително много повече смях. Обществото категорично вместо да се информира повече от това пресищане, престава да ги слуша и се обърква повече. Аз като изследовател наблюдавам данните на тема ваксиниране. Наистина има симптоми за спад в желанието за ваксиниране. И как няма да има такъв спад, след като от сутрин до вечер все ваксините се обсъждат. Вместо да ни призовават да се ваксинираме, ние обсъждаме – коя ваксина не ставала за над 60, коя закъсняла, коя въобще не дошла, новият щам щял ли да влияе, експериментална ли била. Започвам да се притеснявам, че всичко това има отношение към изборите. Единствените, които печелят от това да няма други теми в обществото преди изборите, са управляващите. Те печелят и при висок, и при нисък коронавирус“, обясни той.

Повечето малки партии се регистрираха самостоятелно да участват в изборите и вероятно голяма част от тях правят сметка, че няма да минат 4%-та бариера, затова гледат да си запазят субсидията, ако минат 1%, отбеляза Симеонов. Според него не са малко и малките формации, които смятат, че този мандат няма да е много дълъг и искат да се преброят, за да са готови да се коалират при следващото раздаване.

„Друг е въпросът, че тези сметки, че мандатът няма да е много дълъг, може да се окажат грешни“, предупреди политологът.

Има търсене от обществото за чисти жестове. Това се оказа главното послание на протеста от лятото, подчерта Симеонов и допълни, че най-страшен е гневът на търпеливия.

Основният въпрос според него е ще понесе ли българското общество „Борисов 4“ или той ще трябва да направи крачка встрани. От този въпрос идва и опитът за проветряване на листи, смята политологът. Преди 4 години БСП постъпи по същия начин – с включването на Елена Йончева, проф. Иво Христов, Тома Томов, припомни той. „В случая с БСП това сработи“, каза Симеонов.

Като парадокс той определи това, че когато се очертае шанс да победи, БСП всъщност губи шанса си да победи, защото започвайки да плаши, тя мобилизира контравот. Сега, независимо че стои на второ място, БСП не излъчва предишната агресия - когато не плаши, а излъчва позитивни послания, има вероятност да победи, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха...ненавиждам политическата класа...та човече...мина по проституция...оная Мира някаква беше...промиваш мозъци...правиш пари като служиш на енич.ри...къде ни е армията...къде ни е независимата съдебна система...добре ли живеем...имаме ли сигурност...децата ни у дома ли са...има ли кой да ни погребе/погребенията са безбожно скъпи...ограбват ни и като мъртавци...гроб и дпс/да си нечия курв.а не е ценност...парите не са ценност...средство за да ви държат роб. са...
116
1
 
0
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
До 124Мисля, че не е най- малкото коректно да се говори вече за Кремъл! Това не може и няма как да стане, пък и най- отявлените комунисти не го искат! Или искате да всявате смут- никой вече не ви вярва! България е поела по един път, и никой не може/ а и не иска/да я отклонява или връща от него! Просто измислете/ ако можете/ някакво друго плашило!
115
3
 
3
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
114
5
 
4
 
! Отговори
При тези избори преди 3 години
нещата изкристализираха ясно. Въобще тази кампания с протестите беше много полезна. Сега пред изборателя седи само едни въпрос - на изток или на запад да върви България. Или ГЕРБ и СДС управляват и България е в НАТО, ЕС и дори валутния съюз или всички други дърпат към Кремъл и ни превръщат в троянски кон. Така, че ако повечето българи искат децата им да учати да работят в ЕС - управляващите печелят.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 Верно е. Омразата срешу всичко ГЕРБ е огромна, като се почне от местните феодали на ГЕРБ и партийните им секретари, кметове, министри до ББ.
112
5
 
4
 
! Отговори
6 преди 3 години
Какво е съдържанието на понятието "печелят"/избори/,когато има много ниска избирателна активност и ГЕРБ активира платения вот на служителите и техните семейства , ромите,НПО-тата и много други на държавна ясла!?Ако Борисов спечели не ми се мисли какъв апокалипсис ще настъпи в България-парламентът и МС ще пламнат първи.Толкова много омраза се е натрупала срещу него и партията му!Борисов , *** си с добро!
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казва Кобрата - продължаваме напред, как си го знаеме и можеме...Това си знаеме, това си можеме.
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуват си изборите бе Първанчо, това е истината. Присметни за неколко месеца колко милиярди се раздадоха уж загрижени, ами до сега десет години защо не беха толкова загрижени? Да си ходят.Нито пътищата пътища, най бедната държава в ЕС, най корумпираната.
109
3
 
6
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ И НЕ ЧЕТЕТЕ! преди 3 години
При явяване на избори българите никога не трябва да забравят, че винаги когато комунистите /колониалните *** на крепостния комунизъм/са идвали на власт,червените крадци са банкрутирали България, а населението е изпадало в нищета, глад и мизерия. От приватизаторката Нинова ли очакват просперитет русо-робите или от неграмотника Радев, който самостоятелно не може да каже две думи, а винаги срича текстове, написани от дс-съветниците си. Айде нема нужда...
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма по-обичан от хората и по-мразен от комунистите политик от Бойко Борисов" ....... Обичат го тези, на които дава парички, мразят го тези, на които не дава парички. Радев няма парички за раздаване, затова не го обичат, само го мразят.
107
6
 
5
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ!!! преди 3 години
Чекмеджията Кюлчев печели-народът губи.Бойко ни направи НАЙ-БЕДНИ В ЕС.Доведе ни на първото МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ В ЕС.Аз НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БОРИСОВ.Не съм мисиррка, нито туллуп.ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ И ЗА БЪЛГАРИЯ БЕЗ НОВИТЕ КОМУНИСТО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ КРАДЦИ КАТО БСП И ГЕРБ.еДНИ И СЪЩИ СА.СЪБУДЕТЕ СЕ, БЪЛГАРИ!!!
106
3
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
"Ако нещо зависеше от гласуване на избори щяха да ги забранят." (Марк Твен)
105
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наиситна им се изтъркаха езиците на политолозите, социолозите и журналистите, докато лижеха задниците на Борисов и хунтата му. Това си е изцяло за тяхна светка разбира се. Аз просто не съм от тях !
104
6
 
2
 
! Отговори
Забравих да кажа: преди 3 години
Всичките тези хора, които може да не са били безгрешни, но 1,5 милиона българи обучени по тяхно време бяха взети на работа по целия свят! Та всичките тия хора отговорни за ония 2 % функционална неграмотност според негово фашкииство са престъпници, а всички построени от тях неща трябваше да бъдат затворени и продадени на безценица едва ли не благотворителност. Това ми е тезата - докажи ми че греша!
103
4
 
2
 
! Отговори
Аз съм много, ама .. преди 3 години
Много свободолюбив човек, като онзи човек дето предложи всяка област да има художествено училище и гимназия и напусна парламента по едно време демонстративно, защото беше безмислено да се води спора отново "За кой занаят не се иска рисувание бе господа"... Че нивото на художествена и цивилизационна култура и ниво на функционална неграмотност е най-високото от 120 години насам ... Друго си едни хора дето го бяха довели до 2% ... Строено с държавни пари ама общинско, заплата от държавата ама БКС
102
4
 
2
 
! Отговори
Аз да кажа: преди 3 години
Аз съм много свободолюбив човек - да го кажа и на политолозите, както свободолюбив човек е бил този дето е съзнал Държавното рисувателно училище, после превърнало се в Национална художествена академия. И той не свършил добре, трябвало да напусне страната. Защо ли? За мене свободата се изразява в това: Съгласно закона да правиш това в което си добър, без да нарушаваш свободата на други хора дори и по начина на фашкията, да напише закони - не само несправедливи, а несъобразени с настоящото знание!
101
6
 
2
 
! Отговори
А и друго ... преди 3 години
Никой човек не заслужавал да бъде обиждан така като негово фашкиино нищожество. Аз твърдя в контрапункт, че той и неговите хора са ни обидили много по-тежко, отколкото ние него и банковите ни сметки са много по-празни от неговите. Тоест той със свойте обиди е извлекъл материална изгода и в процеса на нейното придобиване е нанесъл социо-културни щети увреждащи бъдещите поколение! Айде да видим дали мога да докажа тази теза!
100
2
 
3
 
! Отговори
И ако търсим отговор преди 3 години
То отговора е в Леонардо да Винчи - "Изкуството е царицата на всички науки събираща и комуникираща знания и познания към всички поколения на света - минали, настоящи и бъдещи" Колко научни открития са направени вдъхновени от някоя леко неточна, но в правилната посока творба? От Леонардо да Винчи до Жул Верн именно изкуството е двигателя на научен и икономически подем, доколко този подем после е създал други проблеми това е отделен въпрос. Айде със здраве. Свещенник Кръстьо ще виси!
99
1
 
3
 
! Отговори
Мъдрост на вековете преди 3 години
Величието на един народ се изразява в неговата литература. Написана от неговите най-начетени, духовни, книжовни, непокорни люде. "Та за кой занаят не се иска рисувание бе господа?" В коя сфера на човешка дейност не се иска изкуство? Това са думи на онези хора дето въпреки обесеният идеал, направиха каквото трябва, когато трябва.
98
2
 
3
 
! Отговори
Утре е 18 февруари преди 3 години
На същия ден преди 148 години нещата бяха много сбъркани в тая държава и тоя народ - когато идеалът беше обесен, а предателят му оставен жив. И сега от гледна точка на концепция , нещата бяха тежко сбъркани за нечия геополитическа и колониална изгода.Преследването и гоненията на българското изкуство и интелект бяха подновени отново както по времето на Фердинант и Борис 3 - смейте се, но всичко що е в учебниците по българска литература е или застреляно, кремирано или посрамено от Сакскобургите

Спонсорирани публикации